danshopp.jpg
annie disco.gif.jpg
danshopp.jpg

OM DRAGSTRA ACADEMY


SCROLL DOWN

OM DRAGSTRA ACADEMY


Dragstra Academy är förgreningen under Dragstras som inriktar sig på dans, kost, träning och hälsa. Annie Dragstra, F.d. tävlingsdansare och utbildad hälsovetare erbjuder allt från danskurser för stora och små, till workshops och föreläsningar inom hälsa. 

annie disco.gif.jpg

DANSKURSER


 

 

 

 

Annie Dragstra, danspedagog och hälsovetare

DANSKURSER


 

 

 

 

Annie Dragstra, danspedagog och hälsovetare

UTBUD AV DANSKURSER

Discodans (Engelska: Disco Dance) är en dansstil som utförs i högt tempo och kännetecknas av stora och snabba rörelser, oftast till discomusik. Discodans är en av Sveriges mest populära dansgenrer med deltagande på svenska rikstävlingar som ofta överskrider 800 tävlande. Discodans har utrymme för fri tolkning och personlig stil förutsatt att pulsen är konstant. Dagens discodans influeras ofta av aktuella trender.

Discodans kan dansas som singel, par, grupp och i formation. Discodans delas internationellt upp i två grenar: Disco Dance och Disco Freestyle. Inom Disco Freestyle tillåts akrobatik (såsom volter och hjulningar).

Hiphopdans är ett samlingsnamn för alla dansstilar främst utförda till hiphopmusik eller som har utvecklats som en del av hiphopkulturen. Den innehåller ett brett spektrum av stilar. De ursprungliga danserna samt vad som anses vara hiphopens grundpelare är Breaking (b-boying), Locking och Popping. De skapades på 1970-talet och gjordes populära av olika crews (dansgrupper) i USA

Jazz och Modern dans eller fridans är en samlingsbeteckning på en rad dansstilar som under 1900-talet och 2000-talet legat i fokus för den sceniska konstnärliga dansens utveckling. Till skillnad från den klassiska baletten, som är stram och hållen, och jazzdansen, som är rytmisk och showig, betonar de moderna dansformerna ett friare och mindre regelstyrd rörelsevokabulär.

Alla kurser hos Dragstra Academy innefattar grundläggande danskunskap som musik- och rytmkännedom, teknikträning samt andra grundläggande kunskaper för vardera dansstil. 

Kurser erbjuds i Puls & Tränings lokaler i Mönsterås samt Lilla Gymmet i Blomstermåla

DRAGSTRA ACADEMY ERBJUDER NYBÖRJAR- OCH FORTSÄTTNINGSKURSER FRÅN 8 ÅR OCH UPPÅT. P.G.A MAMMALEDIGHET ÄR HÖSTENS UTBUD BEGRÄNSAT

DANSKURS INFÖR HÄLSOMÄSSA 2018

FÖRST TILL KVARN! 

Den 13:e oktober arrangerar Cerise - det kvinnliga nätverket inom näringslivet, en hälsomässa på Hotell Kronobäck. I samband med detta finns det möjlighet att delta i en danskurs där slutproduktionen blir en dansuppvisning på mässan.

Vi träffas fem Söndagar med start 2/9 och det erbjuds två åldersgrupper;

8-9 år - Söndag kl 10.00-10.45
10-12 år - Söndag kl 10.45-11.30

Dansstil: Disco/Show
(med inslag av andra stilar)
Plats: Puls & Tränings lokaler
Pris: 500 kr
Anmälan: dragstraannie@gmail.com
Ange barnets för- och efternamn, kontaktperson och telefonnr. samt vilken åldersgrupp de önskar delta. Mer info om betalning kommer i bokningsbekräftelsen.

Senast 29/8 behöver jag er anmälan. 

För mer info och frågor, maila dragstraannie@gmail.com alt. 070 487 08 73

VÄLKOMNA!